11 formules om voordelig te genieten van de Olympische Spelen
Delen

ReisReporter presenteert 11 manieren om te profiteren van de Olympische Spelen in Londen zonder je blauw te betalen, en zelfs zonder toegangsticket! Ontdek ze hier!

1. Marathon en snelwandelen
Op 4, 5, 11 en 12 augustus 2012 vinden de Olympische competities voor de Marathon en snelwandelen plaats. Ze vertrekken aan de Mall, een sleutellocatie in de hoofdstad waar ook de huwelijksstoet passeerde van Catherine Middleton en Prins William. Tachtig atleten nemen deel aan elke wedstrijd, een boeiend spektakel om te volgen. De toeschouwers kunnen van de gelegenheid profiteren om Buckingham Palace te bewonderen, de officiële residentie van de Koningin, of de koninklijke parken te bezoeken.

2. Wedstrijden Olympic Sailing
Nog tot 11 augustus 2012 zullen op het saffierblauwe water van de baai van Weymouth en Portland Harbour op 14 dagen tijd tien Olympische competities plaatsvinden. Het zijn gratis evenementen die alle fans van de discipline kunnen volgen. Teams uit alle delen van de wereld zeilen er op de diepe wateren van de Engelse westkust.

3. London 2012 Festival
Tot 9 september 2012 brengt het London 2012 Festival honderden culturele evenementen die in heel Groot-Brittannië worden georganiseerd, waarvan de meeste gratis toegankelijk zijn. In het programma steekt voor elk wat wils: dans, muziek, toneel, kunst, film.

4. Uitzending op groot scherm
De Olympische wedstrijden zullen uitgezonden worden op grote schermen op meer dan 20 verschillende plaatsen in het land. Ideaal voor wie ‘op de eerste rij’ wil zitten.

5. Gratis musea
Drie van de grootste musea ter wereld zijn Brits (British Museum, National Gallery, Tate Modern) en alle drie zijn ze gratis toegankelijk. De nieuwe afdeling Tanks van Tate Modern heeft zopas zijn deuren geopend.  Er zijn ook interessante en meer intiemere musea, eveneens gratis, zoals het Geffrye Museum in de trendy wijk Shoreditch, in het oosten van Londen, niet ver van het Olympisch park.

6. Borough Market
De zeer populaire markt van Borough wordt normaal slechts drie keer per week gehouden. Ter gelegenheid van de Spelen van Londen wordt hij dagelijks gehouden, tot het einde van de Paralympics in september. Ruim honderd lokale producenten verkopen hier Britse en andere kwaliteitsproducten.

7. De London Pass
De London Pass is een uitstekend middel om op een goedkope manier te profiteren van de stad. Hij geeft toegang tot meer dan 50 attracties in de hoofdstad, waaronder Windsor Castle, Hampton Court Palace, de Zoo van Londen, St-Pauls kathedraal, het Stadion van Wembley, het Tennismuseum van Wimbledon, enzovoort. De Pass is te koop bij de online boetiek van VisitBritain aan een voordelige prijs.

8.  Overnachten in Kings Cross
Er zijn nog logeermogelijkheden voor een zacht prijsje in Londen tijdens de periode van de Olympische Spelen. Hostelworld, een van de belangrijkste spelers op de markt van goedkoop logies, heeft volgende aanbieding: Clink78 in de wijk Kings Cross, een ideale wijk, halfweg tussen het centrum van Londen en het Olympisch stadion , waar je kunt logeren vanaf £ 35 per persoon.

9. Slapen vlakbij de Olympische stadions
Nog een aanbieding van Hostelworld is The Dictionary Hostel. Een volledig nieuwe jeugdherberg in Shoreditch High St, niet ver van de Olympische stadions , waar je overnacht vanaf £ 34 per persoon.

10. Logeren aan de oever van de Theems
St Christopher’s Greenwich is gelegen op de zuidelijke oever van de Theems, maar op een aanvaardbare afstand van de Olympische sites. Via Hostelworld kun je er voordelig overnachten.

11. Kamperen  in Londen
In Londen en omgeving werden tal van tijdelijke campings aangelegd. Er werd bijvoorbeeld een groene zone van 19 hectare in Walthamstow, in het oosten van Londen, omgevormd tot camping. Camp in Londen, gelegen op 4 mijl van het stadscentrum, heeft een gratis pendeldienst naar het Olympisch park (rit van 10 minuten). De camping organiseert een internationaal festival tijdens de Spelen. Plaats en tent vanaf £ 40 per persoon en per nacht, plaats alleen voor £ 15 per persoon en per nacht.

PRAKTISCHE INFO
Visit Britain
| www.visitbritain.com
Facebook Love UK | www.facebook.com/LoveUK
Marathon en snelwandelen | www.royalparks.org.uk/London2012.cfm | www.london2012.com/athletics
Wedstrijden Olympic Sailing | www.london2012.com/sailing
Londen 2012 Festival | www.london2012.com/festival
Uitzending op groot scherm | www.london2012.com/get-involved/live-sites/index.php
Gratis musea | www.geffrye-museum.org.uk
Borough Market | boroughmarket.org.uk/page/olympic-opening-times
London Pass | www.visitbritainshop.com
Voordelig overnachten | www.hostelworld.com
Kamperen in Londen | www.campinlondon.com

Foto’s: © Toerisme Londen

Commentaar

Schrijf een reactie

terug naar boven