Bij Belgen overnachten in Noord-Frankrijk
Delen

Binnenstappen in een 19de eeuws kasteel en daar hartelijk ontvangen en verwend worden door Vlamingen, is net wat je overkomt in Château Moulin le Comte. Deze luxueuze gastenkamers zijn de ideale uitvalsbasis voor een weekendje in Noord-Frankrijk.

Indrukwekkende renovatie
Château Moulin le Comte was niet altijd zo mooi als het er nu uitziet. Tot 2008 was het een verblijfplaats voor openluchtklassen. Veel luxe was er niet te vinden. Om het gebouw terug in ere te herstellen en er vijf prachtige luxekamers te creëren was een grondige renovatie noodzakelijk. Zo werden er nieuwe deuren en 40 nieuwe ramen geïnstalleerd. Het resultaat mag er zijn. De kamers zijn klassevol en volledig in de stijl van 1850, het jaar waarin het kasteel werd gebouwd, ingericht.

Warme ontvangst in je moedertaal
Gastheren Francis en zoon Cedric ontvangen je hartelijk in hun kasteel. En of je nu Fransman, Engelsman, Belg, Nederlander of Duitser bent, je wordt steeds verwelkomd in je moedertaal. Niets verraadt dat deze mannen nog maar 3 maanden bezig zijn. In het salon genieten we na een vermoeiende dag van een lekker aperitief. Keuze genoeg op de kaart, zelfs een aantal lokale bieren zoals een Saint-Omer vinden we erop terug.

Dineren in stijl
Na het aperitief hoeven we ons enkel naar de zaal naast het salon te begeven om onze voetjes onder tafel te kunnen schuiven. Wie wil, kan immers altijd kamer met ontbijt en diner boeken. Francis is de chef-kok van dienst en doet dit niet slecht. Met een smeuïg courgettesoepje en ambachtelijke paté met vijgenconfituur als amuses start de maaltijd veelbelovend. We genieten, dat is zeker en prijs/kwaliteit is dit diner met drie-gangen-menu voor € 27 dik in orde.

Vlakbij interessante plekken
Ook de prijs van de kamers valt reuze mee met 87 euro voor een kamer met ontbijt en 109 voor een luxe-kamer. Wij logeerden in de luxe-kamer en kunnen deze zeker aanraden. Gelegen op 30 km van Béthune, op 56 km van Calais en op 20 minuten rijden van Saint-Omer zijn deze gastenkamers een perfecte uitvalsbasis om Noord-Frankrijk te verkennen. Zo is het bunkercomplex La Coupole  dat tijdens de Tweede Wereldoorlog dienst deed als lanceerbasis voor V1- en V2-raketten absoluut een bezoekje waard.

PRAKTISCHE INFO
Château de Moulin le Comte | 44 Rue Principale (Moulin-le-Comte) | 62120 Aire-Sur-La-Lys
Tel. +33 (0)3 21 88 48 38 | E-mail: Info@chateaudemoulinlecomte.com
Internet: www.chateaudemoulinlecomte.com
Tip | Als je boekt via e-mail of telefoon, vermeld dan zeker ‘ReisReporter’. Er wacht je een hartverwarmende ontvangst!
Toerisme Saint-Omer | www.tourisme-saintomer.com
La Coupole | www.lacoupole-france.com/nl

Lees meer over logeren bij Belgen: www.reisreporter.be/tag/logeren-bij-belgen

Foto’s: © Sofie Vanrafelghem

Sofie Vanrafelghem

  • In de zintuiglijke wereld van eindredactrice Sofie Vanrafelghem worden we geleid doorheen smaken, geuren en aroma’s. Gastronomisch en cultureel gepassioneerd laat ze je mee genieten van haar bijzondere ontdekkingen.
  • Sofie Vanrafelghem schreef reeds 173 artikels voor Reisreporter.
  • De andere berichten van Sofie Vanrafelghem

Commentaar

Schrijf een reactie

terug naar boven