Geuren en smaken op Brugge Culinair
Delen

Voor zowel de hobbykok als de professionele chef is de vijfde editie van Brugge Culinair de perfecte gelegenheid om de culinaire wereld te ontdekken.  Exposanten uit binnen- en buitenland vullen de oppervlakte op de historische site Oud Sint-Jan in Brugge. Bovendien is de toegang gratis!

Fiera Italiana
De tweede verdieping is dit jaar voorbehouden aan het themaland Italië. Een echte Fiera Italiana! Op zaterdagavond geniet je van een specialiteitenbuffet met het optreden van een Italiaanse groep. Bij de vele standen is het mogelijk om van Italiaanse delicatessen, regionale gerechten en dranken te proeven. Romantische Vesparitten, Italiaanse luxe auto’s en een heuse barbier maken de zuiderse beleving volledig.

Streekproducten van hier en elders
Ambachtelijke tapenades, olijven en olie uit de Provence, champagnes, Franse kazen en charcuterie ontdek je er en herinneringen ophalen doe je met snoep uit grootmoeders tijd. Ook proeven van macarons hoort daarbij. Nederland verwelkomt de bezoeker met streekspecialiteiten waaronder de Oosterscheldekreeft. Zaterdagmiddag brengen Flamencodansers sfeer bij een traditionele bereiding van een Spaanse paella.

Signeermoment Tournée Générale 3
Ook bier komt aan bod. Het hele weekend promoot Horeca Brugge verschillende streekbieren in een kroegenpaviljoen. En zondagnamiddag is bierjournaliste en zythologe Sofie Vanrafelghem aanwezig voor een signeersessie van haar nieuwste boek Tournéé Générale 3. Momenteel  het tweede best verkopende boek in Vlaanderen. Naast co-auteur van het boek  100 x proeven van Straffe Streekbieren publiceert ze in tal van biertijdschriften. Voor haar project Vrouwen en Bier en het bijhorende Eva bier kreeg ze vorig jaar de Beeraward als Bier Ambassadeur 2012.

Kookdemonstraties van bekende chefs
In het kooktheater zorgt de culinaire organisatie Gastro vita van Mariola Farina voor fijne kookdemonstraties. Bekende chefs tonen hier hun talenten. Achim  Vandenbusche talentvolle kok van bierrestaurant Den Dyver en ook Wim Ballieu, bekend  van Goe Gebakken op Vier en het succesvolle conceptrestaurant Balls & Glory, kookt in de speciaal hiervoor ingerichte ATAG keuken. Gastchef Lamberto Spinelli uit het Italiaanse Bari tovert originele creaties in zijn kookpotten.

Kooktoernooi op stadhuisniveau
Bij een Italiaans getinte culinaire manifestatie hoort een aangepaste wedstrijd. Op de openingsavond vrijdag 15 maart neemt de Brugse burgemeester het op tegen zijn schepenen in een kookwedstrijd om de beste verse pizza te bereiden. Een spannend kookmoment waarop ambiance verzekerd is.

PRAKTISCHE INFO
Brugge Culinair
| www.bruggeculinair.be
Locatie
| Site Oud Sint Jan | Mariastraat 38 | 8000 Brugge | Tel. +32(0)50 476 100
Tijdstip
| Vrijdag 15 maart | van 16u tot 21u | zaterdag 16 maart | van 11u tot 21u
zondag 17 maart | van 11u tot 18u
Inkom
| Gratis
Parkeren
| Site Oud Sint Jan | Zonnekemeers | 8000 Brugge
Kookwedstrijd
| Vrijdag 15 maart | Zaal Italiaanse Fiera | 18u30
Overnachten
| NH hotel Brugge | Boeveriestraat 2 | 8000 Brugge | Tel. +32(0)50 449 711
Bij vermelding ‘Brugge Culinair’ € 89 per kamer (max 2 pers.), ontbijt inbegrepen.

Lees meer over Brugge: www.reisreporter.be/tag/brugge

Tekst:  © Marc De Smedt
Foto’s :  © Brugge Culinair | Marc De Smedt

Marc De Smedt

  • Marc De Smedt schreef reeds 82 artikels voor Reisreporter.
  • De andere berichten van Marc De Smedt

Commentaar

Schrijf een reactie

terug naar boven